September 4, 2011

Kucing mati terseksa di Petknode, PJ

Admin nak meminta maaf kerana lambat update berita ini. Admin nak membuat satu ulasan mengenai kes yang tidak sepatutnya berlaku di negara kita ini. Rasanya semua orang dah tahu apa yang berlaku di Petknode Petaling Jaya baru-baru ini.
Pemilik Petknode itu tidak bertanggungjawab dan tidak berperikemanusiaan. Dengar khabarnya, pihak Petknode tidak memberikan makan dan minum kepada kucing selama seminggu. Tetapi bayaran mahal pula, sampai ada yang bayar Rm560 untuk seminggu supaya kucing ini dijaga. Bagi admin, ini bukan tempat penjagaan kucing, tapi ini tempat penyeksaan kucing. Sampai ada kucing yang mati, itu dah namanya penyeksaan.


Sebelum masuk ke dalam kedai ini, kedai terpaksa dipecahkan. [Kredit kepada syokdownload]


 Anak dan ibu, keduanya mati dalam keadaan yang menyedihkan.


Sekali tengok dah macam mangsa kebuluran di Somalia, tetapi kita berada di Malaysia yang tiada masalah kekurangan makanan langsung!


 Anak kucing yang matiSalah siapa? Salah pemilik kedai ini. Jadi kalau nampak dia ni dimana-mana, boleh sound depan-depan. 

Admin harap kejadian seperti ini tidak lagi berlaku di negara kita ini. Harap juga kerajaan dan pihak berwajib harus mengambil tindakan atau langkah untuk memantau pusat penjagaan haiwan ini dari masa ke semasa.

14 comments:

 1. xde hati pewot lgsung.. xnak jg, jgn la buat mcm tu

  ReplyDelete
 2. sibuk beraya la tu, maklumla dpt duit upah banyak punye dari customer. apela, kita kena jaga kucing elok2, kena stiap hari. dah nak buat sgt servis jaga kucing ni, kne la amanah! apela punye orang!

  ReplyDelete
 3. Inilah Ciri2 Orang melayu Bekerja, Banyak Duit Malas kerja Bila Tak Ada Duit, Kerja keras nak Kumpul Duit. Saya Sarankan Kepada Pemilik Kucing, Kucing Anda harus Di Jaga Oleh Orang Cina, Sebab Diorang Rajin Dan Amanah. Ketepikan Politik Demi Haiwan Kesayangan Nabi Muhammad S.A.W

  ReplyDelete
 4. Inilah Ciri2 Orang melayu Bekerja, Banyak Duit Malas kerja Bila Tak Ada Duit, Kerja keras nak Kumpul Duit. Saya Sarankan Kepada Pemilik Kucing, Kucing Anda harus Di Jaga Oleh Orang Cina, Sebab Diorang Rajin Dan Amanah. Ketepikan Politik Demi Haiwan Kesayangan Nabi Muhammad S.A.W - Gua SOKONG LUUUUUUU.....Danial Aifaa

  ReplyDelete
 5. hensem la awak...bujang setia..heheh..

  ReplyDelete
 6. thanks for credit...

  Semoga admin teruskan update membela nasib kucing yang malang...

  ReplyDelete
 7. menyampah tol ngn pe'el owner ni. sangat mata duitan!! dan pentingkan diri sendiri!!!

  ReplyDelete
 8. Semoga Allah mencucuri roh kucing yang telah meninggal dunia T.T

  ReplyDelete
 9. celaka punya manusia....semoga allah mbls blik ke ats dia wat kt dunia niew...biar trus nmpk kt dunia niew...sial la...ak jmpa mamat niew...mmg ak kutuk dia dia dpn2...jhnam...

  ReplyDelete
 10. PETKNODE B.O.D.O.H (!)
  anti petknode ramai ramai (!)
  penipu (!)

  ReplyDelete
 11. zalimnya...aq ni dhlh terlalu syg kucing...kalo boleh aku nk blasah2 je org gile tu...ish!

  ReplyDelete
 12. Hanjeng, dajjal, sial, syaitan,iblis,hantu blau...book punya orang..mati je Kau.!!!Perangai lebih parah dari binatang...

  ReplyDelete
 13. setakat bela kat umah asto biar ja.. baik lepas kat luar .. sekurang2nya.. klaw lapaq depa cari sendiri..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...